Ontwerpen

J. Bos en Zonen - Innovatief bedrijf in de Grond-, Weg- en Waterbouw

J. Bos en Zonen is constant op zoek naar efficiënte en innovatieve oplossingen voor de klant en opdrachtgever. Zo kunt u ook bij ons bedrijf terecht voor het maken van ontwerpen.

Ontwikkeling
In de loop der jaren is het maken van ontwerpen uitgegroeid tot een groot onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Waar vroeger nog met de hand geschetst werd op een tekentafel wordt dit tegenwoordig via moderne tekentechnische programma’s zoals AutoCAD uitgewerkt.

Opdrachten
Bij J. Bos en Zonen kunt u terecht voor diverse soorten ontwerpen. Van 2D tekeningen tot 3D modellen en van kleine design en construct werken tot complete ontgraaf modellen. Alle tekeningen worden uitgevoerd volgens de NCLS standaard voor ontwerp en revisie. Daarbij vinden we het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen op dit gebied. Door middel van bijscholingen en verjonging in het bedrijf blijft de kwaliteit van het tekenen op niveau.

3D GPS
De meeste machines in ons machinepark zijn uitgerust met 3D GPS. Daarnaast beschikken we over een GPS-Rover stok voor het specifieke inmeet- en uitzetwerk. De inzet van het 3D GPS systeem brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • In de werkvoorbereidingsfase worden fouten uit het ontwerp gefilterd, dit voorkomt stagnatie buiten
  • Hoeveelheidsberekeningen worden eenvoudiger en nauwkeuriger gemaakt
  • Nauwkeurigheid van grondwerk gaat omhoog, minder verspilling van materialen
  • Uitwisseling van tekeningen en 3D modellen met andere partijen binnen het project voorkomt verschillen
  • Ondersteuning van uitvoerende medewerkers door real-time verbinding kantoor-materieel
  • Revisietekeningen worden digitaal volgens het RD stelsel gemaakt volgens de laatste eisen

3D Sitelink
Naast het 3D GPS systeem beschikken we over 3D Sitelink. Deze tool geeft ons de mogelijkheid om vanaf afstand tekeningen te bekijken, aan te passen en te sturen. Daarbij is het ook mogelijk om tijdens de werkzaamheden het reeds gemaakte werk vast te leggen in het RD coördinatensysteem. Dit kan van pas komen bij het realiseren van waterpartijen en watergangen, omdat we alle data kunnen terugkoppelen naar de opdrachtgever.

Mogelijkheden
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact met ons op via 0182 – 372 298 of stuur een e-mail naar info@bosmoordrecht.nl. Wij adviseren u graag!