J. Bos en Zonen Moordrecht

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij J. Bos en Zonen vinden we onze rol in de maatschappij een belangrijk thema. Op verschillende manieren wordt hier handen en voeten aan gegeven. De verschillende initiatieven kunnen op twee manieren opgedeeld worden. Het milieu en de sociale context van onze organisaties.

Het milieu
Om de kwaliteit in onze directe omgeving te waarborgen leveren we onze producten met het NL BSB-keurmerk of FSC-keurmerk. Zo wordt de kwaliteit van onze producten gewaarborgd en zo ook de kwaliteit van de werken waar de producten worden toegepast. Naast onze directe omgeving hebben we ook de verantwoording voor de planeet in bredere context. De opwarming van de aarde is een probleem dat ons allemaal aangaat. Daarom proberen we ook onze CO² uitstoot te verlagen, hiervoor zijn we bezig met de certificering van de CO² ladder op niveau 3. Naast de CO² ladder om de uitstoot de monitoren investeren we ook steeds meer in duurzamere machines. Zo hebben we een elektrische overslagkraan op de loskade.

Sociale context
Voor de toekomst van onze sector vinden we het belangrijk dat de mensen goed worden opgeleid. Hier dragen we dan ook graag aan bij door als leerbedrijf verschillende leerplekken aan te bieden. Zo helpen we mee aan de toekomst van onze sector en bieden we verschillende mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Naast het aanbieden van leerplaatsen kijken we ook breder naar de context van de organisaties. Daarom sponsoren we verschillende lokale verenigingen, om zo ook bij te dragen aan de sociale activiteiten in de omgeving.